Da li se sjećate ovih klubova u Premijer ligi BiH?

Neki su osvajali trofeje, a neki su bili prolaznici

Da li se sjećate ovih klubova u Premijer ligi BiH?

Kroz Premijer ligu je u historiji dugoj dvije i po decenije prošao veliki broj klubova, od kojih su neki ostavili dubok trag, dok su neki bili samo prolaznici.

Svi znamo da sam vrh domaćeg fudbala u posljednjih pet ili šest godina predstavljaju Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg, ali je nekada 'fudbalska mapa' Bosne i Hercegovine izgledala drugačije.

Titulom prvaka naše zemlje se u poslijeratnoj historiji okitilo i nekoliko klubova za koje danas čuju samo najzagriženiji ljubitelji domaćeg nogometa, a još je blijeđa uspomena na one koji su u elitnom rangu proveli sezonu, dvije ili tri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku vam donosimo listu klubova koji su nekada igrali važnu ulogu u domaćem fudbalu, od kojih danas neki čak i ne postoje, ili se takmiče u amaterskim rangovima.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/15 Kreni

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi