Da ne povjeruješ: Ozil u Engleskoj nadmašio Jurgena Klinsmanna

Postigao 30. gol

Da ne povjeruješ: Ozil u Engleskoj nadmašio Jurgena Klinsmanna

Ovako kada čovjek pogleda Mesuta Ozila, posebno kako je igrao i koliko je nezainteresovano izgledao, mrcvareći se po terenu prethodne sezone, teško je moguće povjerovati da je to najuspješniji njemački igrač u jednom statističkom parametru i to svih vremena.

Naime gol koji je zabio sinoć protiv Liecestera doveo ge je na prvo mjesto najboljih njemačkih strijelaca u engleskoj Premijer ligi, čime je nadmašio i velikog Jurgena Klinsmanna, legendu Tottenhama čiji je dolazak u Englesku predstavljao istinsku senzaciju u to vrijeme.

Ozil je zabio 30. golova u Engleskoj, Klinsmann 29, a generalno mali broj golova Nijemaca u Engleskoj možda bi se mogao pripisati činjenici da je malo njih išlo uopće tamo da igra.

Među pet najboljih strijelaca još su Uwe Rosler, s također 29 golova, iznenađujuće Robert Huth postigao je 21, Lukas Podoolski u dresu Arsenala je zabio 19, a nekadašnji veznjak Chelseaja Michael Ballack 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi