"Da sam ja na mjestu Donnyja van de Beeka, išao bih na biciklu do Madrida"
Van der Vaart je igrao za Reala Madrid od 2008. do 2010. godine

Legendarni Holanđanin o potezu mladog igrača Ajaxa

"Da sam ja na mjestu Donnyja van de Beeka, išao bih na biciklu do Madrida"

S. Pašalić

Igrač Ajaxa Donny van de Beek bi prema svemu sudeći karijeru trebao nastaviti u Real Madridu.

Još jučer su španski mediji objavili kako je transfer praktično gotova stvar i da preostaje još samo da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja za 22-godišnjeg veznjaka.

Mladi Holanđanin je odigrao sjajno prošle sezone u dresu Ajaxa te je u 57 utakmica postigao 17 golova i upisao 13 asistencija, a svojim igrama je privukao pažnju mnogih evropskih velikana.

Bivši igrač Ajaxa i Reala, Rafael van der Vaart je sada izjavio da je 'idealno vrijeme' za Van de Beeka da pređe u Real i da je on na njegovom mjestu 'išao bi biciklom do Madrida'.

"On će potpisati za Real. Da sam ja na njegovom mjestu čak bih išao do Madrida na biciklu.", rekao je Van der Vaart.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imali su lošu predsezonu i navijači očekuju potpisivanje. Imat će svoje minute, ali konkurencija je velika u Madridu. Njegova će se situacija dosta promijeniti u odnosu na Ajax, ali će se sa svojim kapacitetima dobro uklopiti u igru Reala"

"Mislim da Donny zaslužuje otići tamo i ima velike šanse za uspjeh. Prošle sezone je igrao vrhunski u Ligi prvaka i oni znaju ko je. On je normalan, marljiv momak i jako će ga voljeti.", dodao je proslavljeni holandski igrač.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi