Da se naježiš: Navijači Dynamo Dresdena kao primjer koliko je bolje imati navijače na tribinama

Pred meč Dynamo - HSV

Da se naježiš: Navijači Dynamo Dresdena kao primjer koliko je bolje imati navijače na tribinama

E. Škorić

Navijači njemačkog trećeligaša Dynamo Dresdena popunili su dio tribina pred duel Njemačkog kupa protiv HSV-a.

Publika se u Njemačkoj polako vraća po određenim pravilima, a to su s nestrpljenjem dočekali uvijek žestoki navijači Dynama, koji su gromoglasnim navijanjem pozdravili svoje ljubimce, ali i odluku da se publika postepeno vrati na tribine.

Navijači Dynama, koji su u dobrim odnosima s navijačima Sarajeva Hordama zla, posebna su priča zbog svoje zaluđenosti klubom iz Dresdena. Pokazuju evo to i večeras, iako je njihov tim prošle sezone iz 2. ispao u 3. Bundesligu.

U međuvremenu, danas je stigla vijest da se publika u BiH na stadione ne vraća još uvijek, mada je bilo naznaka da bi se to moglo desiti u osmom kolu. Ali, jedno smo mi, drugo Nijemci...

Što se spomenute utakmice tiče, ona je počela u 18.30 sati, a domaćin već vodi 2:0 golovima Starka i Beckera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi