Da su tribine Allianz Arene bile pune, svi bi ustali da aplaudiraju "kralju"

Thomas Muller sakupio 17 asistencija

Da su tribine Allianz Arene bile pune, svi bi ustali da aplaudiraju "kralju"

E. Škorić

Iskusni njemački napadač briljirao je u prvih 45 minuta meča Bayern - Eintracht Frankfurt.

Bavaraci su na odmor otišli s prednošću od dva gola, a za to je najzaslužniji "vječiti dječak njemačkog nogometa", koji je u 17. minuti asistirao Leonu Goretzki, a zatim sam pogodio u 41. minuti.

Sa sedam golova ove sezone pomaže Bayernu da održi prednost od četiri boda (ukoliko se ne desi neki preokret u drugom dijelu, op.a), ali oči bode brojka pored - asistencije. Čak 17 ove sezone u Bundesligi sakupio je Muller.

Po tome je Muller najbolji u Evropi i nijedan drugi igrač, barem u Ligama petica, nema 17 asistencija u ovoj sezoni. Što reći nego - klasa!

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iza Mullera je sada Kevin De Bruyne sa 16 asistencija, Jadon Sancho ima također 16, Angel Di Maria iz PSG-a je sakupio 14, a po 12 Trent Alexander-Arnold, Lionel Messi, Luis Alberto i Christopher Nkunku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Najjači Njemacki igrač trenutno, rano su ga otpisali frajr zabija, asistira sta god treba pravi svabo radna klasa i kad smo vec kod toga evo upravo je asistirao za Lewandowskom za 3-0
4 2
miki30
Ma jok ba nema on pojma, kažu pravi kloc, a čojk ubi. Onog Sancha u zvijezde dižu i Haalanda a za ovog kažu čačkalica nikakav igrač itd..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi