Dabo završio karijeru

Poslije 16 sezona

Dabo završio karijeru

Ousmane Dabo, bivši francuski reprezentativac, okončao je karijeru u 34. godini zbog konstantnih problema sa povrijedama.

Njegov poslednji klub bio je New England Revolution za koji je od februara odigrao samo 3 utakmice i kad je uvidio da ne može da riješi probleme, odlučio je da nakon 16 godina okači kopačke o klin. Za A tim Francuske je odigrao 3 meča, a karijeru je počeo u Rennesu još 1995. nakon koga je igrao za Milan, Parmu, Atalantu, Monaco i u dva navrata za Lazio.

Od 2006. do 2008. bio je član Manchester Citya odakle ne nosi lijepe uspomene s obzirom na katastrofalni ispad Joey Burtona koji je Dabou 2007. naneo teške povrijede na treningu zbog čega je kažnjen i zatvorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.