Dalian Transcend ubjedljiv protiv Beijing Rehnea

Važna pobjeda u borbi za opstanak

Dalian Transcend ubjedljiv protiv Beijing Rehnea

Endin Čaušević

Fudbaleri Dalian Transcenda upisali su danas novu pobjedu u okviru 18. kola druge kineske lige.

Ekipa koju s klupe vodi slovenački stručnjak Ermin Šiljak danas je bila bolja od Beijing Renhea za koji nastupaju nekadašnji bh. reprezentativci Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović.

Dalian je na kraju slavio sa ubjedljivih 3:1 i tako zadržao nade da će na kraju izboriti opstanak u drugoj ligi. Domaći su do prednosti stigli u 11. minuti golom Wenxianga, a na 2:0 povisio je Paraiba u 54. minuti. Treći gol za domaće postigao je Paraiba u 66. minuti.

Podsjećamo, Dalian s klupe vodio Šiljak, dok je njegov pomoćnih bh. stručnjak Rusmir Cviko. Ova ekipa nalazi se na 14. mjestu sa 19 bodova, dok je Beijing Rehne na petoj poziciji za 11 bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi