Dalibor Šilić novi sportski direktor Širokog Brijega

Odlazi u zasluženu fudbalsku peniju

Dalibor Šilić novi sportski direktor Širokog Brijega

Dugogodišnji kapiten NK Široki Brijeg Dalibor Šilić u budućnosti će obavljati funkciju sportskog direktora u ovom klubu. 

Šilić je kandidat za ovu funkciju bio i ljetos, ali je na insistiranje Slavena Muse zadržan u igračkom kadru. Osim Šilića svojevremeno je ista fotelja nuđena Saši Papcu.

„Za Široki me vežu lijepe uspomene. To je bio i ostao moj klub, a ovu funkciju sam načelno dogovorio još ljetos,“ kaže Šilić.

„Želim se posvetiti novom poslu, nadam se da ću ga raditi dobro jer će uz mene biti ljudi s kojima sam i prethodno sarađivao i provodio svoje vrijeme.“

Dubok trag ostavio je Šilić u Širokom Brijegu za koji je odigrao 340 zvaničnih utakmica. Prethodno je nastupao za Zrinjski, Brotnjo, Maribor i Željezničar. Dio omladinskog staža proveo je u Turbini iz Jablanice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Imao sam veliku želju zaigrati u nekoj jakoj evropskoj ligi, ali nisam uspio. Na kraju sam ipak sretan i zadovoljan,“ dodao je Šilić.

Dalibor Šilić punih deset godina nosio je dres Širokog Brijega u koji je dospio 2003. godine iz Željezničara. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je pet utakmica. Oproštajni meč Šilić će odigrati 14. januara na Pecari, a protivnik Širokog će biti zagrebački Dinamo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.