Dalić ga otjerao iz reprezentacija, a on sada pravi transfer karijere?

Kalinić seli u Španiju?

Dalić ga otjerao iz reprezentacija, a on sada pravi transfer karijere?

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić prije desetak dana napustio je kamp selekcije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu nakon što mu je Zlatko Dalić poručio da više neće računati na njega.

Dalić i Kalinić došli su u sukob kada je ovaj napadač odbio da uđe u igru na meču protiv Nigerije. Selektor Hrvatske je odmah reagovao, te je otjerao Kalinića iz reprezentacije. Kalinić je trenutno u Splitu gdje preko malih ekrana prati svoju selekciju, ali i čeka rasplat situacije oko svoje budućnosti.

Kalinić je prošlog ljeta stigao u Milan kao veliko pojačanje iz Fiorentine, ali nije opravdao očekivanja. Italijanski mediji već danima pišu o tome da će Kalinić sigurno napustiti San Siro ovog ljeta, no svi su poprilično iznenađeni nakon što je za njega interes pokazao Atletico Madrid.

Navodno, Diego Simeone je zainteresovan da u svoje redove dovede ovog 30-godišnjeg napadača koji također ima ponude iz daleke Kine. Ukoliko Kalinić odbije Atletico Madrid onda će se ovaj španski klub okrenuti alternativama, a navodno to su Ciro Immobile i Radamel Falcao.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti