Dalić: Niko me nije gurao do reprezentacije
Foto: EPA

Izbornik Hrvatske nakon velike pobjede

Dalić: Niko me nije gurao do reprezentacije

S. Bošković

Hrvatska je večeras savladala Ukrajinu rezultatom 2:0, te izborila plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Nakon utakmice s Finskom kormilo reprezentacije Hrvatske napustio je Ante Čačić, a preuzeo ga je Zlatko Dalić, koji je nakon utakmice s Ukrajinom imao šta da kaže.

"Svaka čast igračima. Uradili smo ono što smo se dogovorili. Dva teška dana su iza mene i veliki pritisak, ali sreća prati hrabre. Napravio sam nekoliko izmjena i vratio sam Rakitića više nazad, dok je Modrić igrao malo više prema naprijed. Uvjerio sam Rakitića da igra tako za Hrvatsku i nije bilo problema", riječi su Dalića, koji se osvrnuo i na vlastitu budućnost. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svoje sam odradio i sad se idem odmoriti, idem obitelji. Ne znam da li ostajem izbornik. Nisam ništa pitao u HNS-u. Rekao sam im ok, zbog Hrvatske dolazim i pješke. Odradio sam svoje, a za dalje ćemo vidjeti. Čuo sam mnogo negativnih komentara i ne znam čemu to sve. Prije sedam godina sam uzeo kofer, otišao iz Hrvatske i borio se. Niko me nije gurao, nego me je moja karijera dovela ovdje", zaključio je Zlatko Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi