Dame i hakleri od naredne sezone u jedinstvenoj ligi

Odluka donešena na današnoj skupštini

Dame i hakleri od naredne sezone u jedinstvenoj ligi

Na današnjoj sjednici Skupštine Nogometnog saveza BiH usvojena je odluka o formiranju jedinstvene lige za dame i malonogomtaše.

Od naredne sezone jedinstvenu ligu igrat će i malonogometaši, kao i dame. Na osnovu ranijih dogovora čelnika N/FS BiH, Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije BiH, te sugestija iz UEFA i FIFA danas je na Skupštini N/FS BiH usvojena odluka da naredne sezone jedinstvenu ligu igraju malonogometaši i dame.

Malonogometnu ligu igrat će osam klubova iz Federacije, te četiri kluba iz Republike Srpske. Žensku Premijer ligu igrat će osam klubova, od čega će pet biti iz Federacije, a tri iz Republike Srpske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.