D'Amico: Giovinco se neće vraćati u Italiju

Nema namjeru da napušta Toronto

D'Amico: Giovinco se neće vraćati u Italiju

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Sebastian Giovinco, iza sebe ima fenomenalnu sezonu u američkoj MLS ligi.

Giovinco je u dresu Toronta pružao sjajne partije što je bio znak za evropske klubove da pokušaju vratiti ovog igrača u Evropu. Italijanski mediji proteklih dana špekulišu da će se Giovinco vratiti u Seriju A, te da na stolu ima nekoliko interesantnih ponuda.

Ipak, danas se oglasio njegov agent Andrea D'Amico koji je demantovao ove navode. On je za Sport Italiju izjavio da je istina da nekoliko italijanskih klubova želi Giovinca, ali da on nema namjeru da napušta Toronto.

"Giovinco se ne vraća u Italiju. On se odlično uklopio u život u Torontu i zaista uživa u pažnji u kojoj ima ovdje. Fudbal u SAD-u napreduje nevjerovatnom brzinom i on želi da bude dio toga. Imamo ponude iz Italije, ali neću da otkrivam imena klubova jer od toga nema ništa", rekao je D'Amico.

Giovinco je u prvoj sezoni u MLS-u bio najbolji strijelac lige, te je na kraju proglašen za MVP-a, odnosno najkorisnijeg igrača u sezoni. "Atomski mrav" ne krije da mu je želja da se vrati u reprezentaciju Italije, ali je poručio da se još uvijek dovoljno ne cijeni fudbal u MLS-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi