Damir Šovšić nova akvizicija Lokomotive

Nakon dobrih igara u Kranjčevićevoj

Damir Šovšić nova akvizicija Lokomotive

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je kasnije promijenio sportsko državljanstvo i zaigrao za Hrvatsku, Damir Šovšić novo je pojačanje Lokomotive iz Zagreba.

“Šovšić je igrač kojeg sam želio odmah nakon ispadanja Zagreba iz Prve lige, on je bio moj prvi izbor i zadovoljan sam što je došao, iako nešto kasnije nego što sam ga očekivao. U Lokomotivi mu se sada pruža prilika da pokaže sve što zna i i nadam se da će pruženu priliku iskoristiti na najbolji mogući način. On je španer i takav nam igrač treba na sredini terena, jer smo tu u deficitu, ne po kvalitetu, nego po broju igrača. Na njemu je sada da se izbori za mjesto u Lokomotivi,” izjavio je trener Lokosa Tomislav Ivković.

Šovšić bi mogao debitovati već na narednoj utakmici protiv Zadra. Ovaj rođeni Goraždanin svojevremeno je igrao za podmladak tima sa Koševa odakle je dospio u redove Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.