Damir Vučić iz Ljubuškog u Kuvajt

Ide u Al Arabi SC

Damir Vučić iz Ljubuškog u Kuvajt

Jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u Drugoj ligi FBiH - Jug svakako su nogometaši NK Ljubuški. 

Nakon netom odigranog jesenjeg dijela prvenstva Ljubušaci zauzimaju treće mjesto iza HŠK Posušje i FK Klis, sa omjerom od 10 pobjeda i 4 poraza što je za novajliju u ligi bilo svakako iznad očekivanja.

Jedan od tvoraca ovog uspjeha za tim s Babovca bio je svakako trener Damir Vučić. Kolo prije kraja prvog dijela prvenstva Vučić je napustio Ljubuški i krenuo put dalekog Kuvajta. U tamošnjem prvoligašu Al Arabi SC. Kuwait Vučić će voditi U-20 tim ovog kluba.

Posljednje kolo protiv Troglava ekipu Ljubuškog vodio je trener iz omladinskog pogona Ante Strinić. Prvi tim trenutno je na zasluženom odmoru a o imenu novog trenera UO kluba odlučit će narednih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi