"Uspjeli smo zadržati dobru formu i efikasnost koja nas je krasila cijelu polusezonu"

Branko Zadro za SportSport.ba

"Uspjeli smo zadržati dobru formu i efikasnost koja nas je krasila cijelu polusezonu"

O. Lekić

NK Ljubuški ove sezone bilježi odlične rezultate, a dobru igru i atmosferu u klubu i oko kluba su okrunili pobjedničkim nizom od pet uzastopnih pobjeda i trećim mjestom ove polusezone u 2. ligi FBIH.

Za SportSport.ba smo razgovarali sa službenim predstavnikom kluba, Brankom Zadrom.

"Moramo biti zadovoljni što smo u pozitivnom nizu završili polusezonu, iako se kod igrača primjetila nervoza nakon promjene trenera samo dva dana uoči utakmice sa NK Troglav. Uspjeli smo zadržati dobru formu i golgetersku efikasnost koja nas je krasila cijelu polusezonu.", istakao je Zadro.

Dva dana uoči utakmice protiv NK Troglav ekipu Ljubuškog je napustio trener Damir Vučić, radi inozemnog angažmana, a ekipu je preuzeo pomoćnik Ante Strinić.

"U sljedećoj polusezoni ekipu će voditi Ante Strinić, trener koji je svoj put gradio u NK Neretvanac iz Opuzena kao i u NK Ljubuški, gdje je blisko surađivao sa bivšim trenerom, tako da neće biti odstupanja u stilu igre kakav se prezentira u Ljubuškom, a to je napadački i uvijek za gol više'', ističe Zadro.

NK Ljubuški krasi spoj iskustva i mladosti - igrača nogometne škole iz Ljubuškog.

"Izdvojio bih prvenstveno iskusnije igrače poput Miljenka Bošnjaka, Andreja Markića i Vinka Lauča, koji su svojim primjerom treninga i ponašanja postavili standarde za sve mlađe igrače, da se pravilno razvijaju u svakom pogledu. Svi igrači su dali svoj doprinos i pokazali kvalitetu na terenu, ali je to vođeno primjerom navedenih igrača.''

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Pred NK Ljubuški je sada pauza tokom koje se planiraju kvalitetno pripremiti i pojačati igrački kadar u cilju borbe za sami vrh 2. lige FBiH.

"Naravno da je u planu da se proširi igrački kadar, ali tu nećemo odstupati od zacrtanih ciljeva kluba, a to je da prvenstveno tražimo mlađe kvalitetne igrače, a drugo, da se zadrži integritet kluba, da ti igrači budu sa područija Ljubuškog. Na pripreme nećemo ići nigdje dalje, ostajemo u svojoj bazi u Ljubuškom gdje imamo sasvim dovoljne uvjete za trening. U planu nam je odigrati što više pripremnih utakmica sa svim klubovima koji dolaze na pripreme u Ljubuški i Međugorije'', dodao je Zadro na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti