Damir Zlomislić na posudbi u Vlašimu

Već dobiva pohvale trenera Borisa Kočija

Damir Zlomislić na posudbi u Vlašimu

Damir Zlomislić, mladi veznjak Širokog Brijega, narednu polusezonu nastupat će za Vlašim kao posuđen igrač, uz mogućnost da na kraju sezone Česi otkupe njegov ugovor.

Zlomislić je prvi dio sezone proveo na posudbi u GOŠK-u i jedan je od najzaslužnijih igrača što je ovaj klub jesenji prvak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, te nadomak plasmana u Premijer ligu.

Mladi veznjak Širokobriježana bio je blizu prelaska u najstariji češki klub, Viktoriju Žižkov, no transfer je propao i završio je u Vlašimu, timu koji se bori za ulazak u Gambrinus ligu. Trenutno su na drugoj poziciji u Drugoj ligi.

"Do sada sam zadovoljan viđenim. Ekipa me odlično prihvatila, što je najbitnije. Najmlađi sam član, ekipa je dosta iskusna. Trener je dobar, komunikativan, teži lijepom nogometu", rekao je Zlomislić za SportSport.ba, dodavši:

"Učinit ćemo sve da uđemo u 1. ligu. Mala je ovo sredina, pa će možda biti teže, ali ekipa je dobra. Odigrao sam već dvije utakmice i navikavam se na češki nogomet. Ide mi dobro. Mislim da su zadovoljni mojim radom do sada, ali moram se dokazivati kroz cijelu sezonu. Imam uvjete da napravim nešto, potrudit ću se".

Vlašim je jučer savladao B tim Slavije Prag u prijateljskoj utakmici sa 2:1. Zlomislić je odigrao svih 90 minuta, a trener je bio pun hvale za nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

"Damir je veoma dobar igrač. Iako smo primili gol nakon što je izgubio loptu, to je jedna od njegove samo dvije greške. Veoma je jak u odbrani, a također može ubrzati našu pas igru. Suptilan je igrač, ali nevjerovatno učinkovit", rekao je Boris Koči za oficijelni sajt Vlašima.

"U ekipi sa mnom je Milan Krmpotić, stup odbrane, kojeg ovdje svi poštuju. On mi zaista dosta pomaže oko prilagodbe jezika. Odličan je igrač i mnogo sam mu zahvalan za sve što je do sada uradio za mene",dodao je 19-godišnji veznjak za kraj našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti