Dan o kojem sanjaju navijači FK Sarajevo je sve bliže, danas je napravljen značajan korak!

Koševo se uskoro predaje Bordo klubu

Dan o kojem sanjaju navijači FK Sarajevo je sve bliže, danas je napravljen značajan korak!

A. Čaušević

Proglašenjem FK Sarajevo sportskom organizacijom od posebnog interesa za Općinu centar napravljen je značaj korak ka predaji stadiona Asim Ferhatović Hase Bordo klubu.

Prema riječima načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića ovo je još jedan značajan korak da bi se stadion Koševo FK Sarajevo predao na upravljanje na period od 30 godina, uz mogućnost da se taj period produži na dodatnih 15 godina, saopšteno je iz Općine Centar.

"Ovo ne znači automatski da je stadion „Asim Ferhatović Hase“ već predat na upravljanje FK Sarajevo. Nakon ove odluke treba se održati sastanak tima Općine Centar i predstavnika FK Sarajevo da se usaglasi prijedlog ugovora u vezi izdavanja stadiona. Tek kada se ti razgovori završe, prijedlog ugovora će se naći pred Općinskim vijećem, koje mora verifikovati ugovor o izdavanju stadiona", istakao je načelnik Ajnadžić.

Nakon što je Općinsko vijeće odobrilo davanje stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na upravljanje FK Sarajevo, formiran je tim Općine koji će zajedno sa predstavnicima ovog kluba izraditi prijedlog ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim Općine Centar predvode načelnik Ajnadžić, u čijem odsustvu će ga mijenjati Mustafa Resić, a članovi tima su i Fahrudin Kurtović, Belma Bašović, Muhamed Alaim, Faruk Hadžibegić (kojeg će u slučaju odsustva mijenjati neko od drugih legendi FK Sarajevo), te Velija Katica i Sejad Đozo, kao i akademik Miloš Trifković i profesori Simić Milić, Željko Šain i Vedad Silajdžić.

Na osnovu ugovora o zakupnini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", FK Sarajevo će imati mogućnost da ovaj ugovor produži na dodatnih 15 godina, a klub će preuzeti obavezu plaćanja PDV-a, što uključuje i nesmetano upravljanje i ekonomsku eksploataciju poslovnih prostorija, odnosno sadržaja koji su sastavni dio stadiona unutar objekta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Za koju godinu najljepsi i najmoderniji stadion u BiH
14 4
Tas14
Pa zar se već ta saga nije slzavršila? Čim se završi temeljna renovacija je nužna (10 Miliona KM+)
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi