Dan za pamćenje Demirovića, povratak Kolašinca za kraj agonije Schalkea

Bundesliga

Dan za pamćenje Demirovića, povratak Kolašinca za kraj agonije Schalkea

E. Škorić

Bh. nogometaši imali su izuzetno uspješan dan u njemačkoj Bundesligi.

Sead Kolašinac je u Schalke krajem godine stigao na posudbu iz Arsenala i u prvom nastupu bio je sretan i jako bitan svom bivšem timu.

Schalke je slavio s 4:0 protiv Hoffenheima i na taj način prekinuo niz od čak 30 utakmica bez pobjede. Tri gola dao je Hoppe, a sva tri puta asistirao mu je Harit, koji je nevjerovatnu partiju krunisao golom za 4:0. Schalke poslije dugo vremena bježi s posljednjeg mjesta i ulogu fenjeraša prepušta Mainzu.

Freiburg je razbio Koln s 5:0 uz fantastično izdanje Ermedina Demirovića, koji je postigao vodeći gol u 18. minuti, a kasnije upisao dvije asistencije. Pored njega, strijelci su još bili Hofler, Holer, Sallai i Lienhart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg s 23 boda dolazi na osmo mjesto i mogao bi se ozbiljno uključiti u borbu za Evropu.

Bayer i Werder su u Leverkusenu odigrali 1:1, Eintracht je s 2:0 slavio u Mainzu, dok je u duelu Union Berlina i Wolfsburga bilo 2:2.

Top Komentari

Drvo99
Bundesliga uvijek top bila za naše igrače,posebno ove mladje prava liga za razvoj igrača,a ne da idu u Tursku Rumuniju itd.
10 0
Rajvosa2019
Aferim Ermedine , buducnost BiH repke
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi