Danas će mnogo toga biti jasnije

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e u Sarajevu

Danas će mnogo toga biti jasnije

Adnan Beganović

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e, Marcel Benz i Eva Pasqueir, danas će doputovati u Sarajevo gdje će razgovarati sa članovima IO FS BiH i predstavnicima entitetskih saveza, a tema razgovora biće izmjene i dopune statuta FS BiH.

Podsjetimo, prije nekih mjesec dana iz UEFA-e i FIFA-e su na adresu našeg saveza poslali prijedlog novog statuta FS BiH, te su zatražili da se isti usvoji.

Ukoliko bi čelnici našeg saveza ponovo ostali gluhi, odnosno ukoliko ne bi prihvatili novi statut, uslijedile bi sankcije, koje bi doista bilne bolne.

FIFA i UEFA smatraju da naš savez ne može funkcionirati po dosadašnjem statutu i izričito traže da se uvede funkcija jednog predsjednika umjesto dosadašnjeg tročlanog Predsjedništva FSBiH.

Međutim, predstavnici FS RS poručili su da neće prihvatiti jednog predsjednika, a kako smo ranije pisali ni predstavnici hrvatskog i bošnjačkog naroda, iako za javnost tvrde drugačije, nisu baš oduševljeni "akcijom" FIFA-e i UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.