Danas hara Evropom, a sa sedam godina nije imao za prijevoza

Tužno djetinstvo prvog strijelca Primere

Danas hara Evropom, a sa sedam godina nije imao za prijevoza

Mnogi profesionalni fudbaleri odrasli su u veoma teškim uslovima i nije im bilo lako da postanu to što su danas.

Jedan od takvih je i Luis Suarez, golgeter Barcelone, i prvi strijelac Primere. Suarez je rođen kao četvrti od sedam sinova, a kada je imao devet godina njegovi roditelji su se rastali.

Sa samo sedam godina preselio se u Montevideo, a koliko je njegovo djetinstvo bilo teško pokazuje i činjenica da je tako mlad morao svakog dana pješačiti po dva i pol sata.

Razlog tome je taj što nije imao novca za autobus pa je morao težim načinom svakog dana dolaziti na trening koji se održavao na drugom kraju grada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, trud mu se isplatio, a danas zarađuje milione igrajući za Barcelonu gdje je postao jedan od najvažnijih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi