Danas licenciranje, službenih informacija nema

Ko ostaje bez licence?

Danas licenciranje, službenih informacija nema

E. Škorić

Za danas je zakazana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje nakon koje zapravo po pitanju licenci za Premijer ligu i evropska takmičenja neće biti ništa jasno s obzirom da klubovi imaju pravo žalbe Drugostepenoj komisiji koja će se sastati sredinom maja.

Kao i svake godine, mnogi bosanskohercegovački klubovi strahuju uoči sjednica Komisija za licenciranje, pa tako ni sada nije ništa drugačije, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da je Borac upravo radi licence prošle godine ispao iz društva najboljih.

Ugroženih je navodno mnogo, no i nakon što se okonča današnja sjednica bh. javnost barem službeno neće saznati detalje sa iste s obzirom da se iz Saveza drže prakse da javno objave podatke tek nakon što s odlukama upoznaju klubove.

Prostrujala je informacija da licencu za Premijer ligu danas nisu dobili Čelik, Sloboda i Krupa, ali iz ovih klubova nemaju službenih informacija.

"Vozim se za Sarajevo, niko nam ništa nije javio još, tako da vam ništa ne mogu reći", kazao nam je direktor Čelika Ismet Đugum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na putu sam sa ekipom, evo nas u Čapljini. Nemam nikakvih informacija oko licenci", riječi su direktora Slobode Ademira Smajlovića.

U Krupi tvrde da su nešto nezvanično načuli i da im problem predstavlja teren, no nadaju se da će na Drugostepenoj ipak dobiti licencu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi