Disciplinska komisija N/FSBiH imala pune ruke posla: Kažnjeni Zrinjski, Sarajevo, Željezničar...

Zbog propusta u organizaciji

Disciplinska komisija N/FSBiH imala pune ruke posla: Kažnjeni Zrinjski, Sarajevo, Željezničar...

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kažnjavala je klubove zbog propusta u organizaciji tokom 26., 27. i 28. kola Premijer lige BiH. 

Najgore je prošao mostarski Zrinjski koji će u kasu Saveza zbog pirotehnike vlastitih navijača morati uplatiti 8.000 KM. Zrinjski je kažnjen sa 5.500 KM zbog pirotehnike na meču protiv Željezničara, sa 1.500 zbog pirotehnike na meču protiv Slobode i sa 1.000 KM zbog istog problema tokom gostovanja Širokom Brijegu.

Sarajevo je kažnjeno sa ukupno 5.500 KM. Zbog pirotehnike protiv Širokog Brijega kazna iznosi 4.500 KM, a dodatnih 1.000 KM je izrečeno zbog kazne na susretu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Kažnjena je i Sloboda i to zbog propusta na utakmici protiv Sarajeva, a kazna iznosi 1.000 KM. Također, loše vijesti stigle su i za Željezničar koji će zbog pirotehnike navijača u susretu protiv Širokog Brijega biti kažnjen sa 2.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, Disciplinska komisija kaznila je i trenera Tuzla Cityja Mirzu Varešanovića koji će zbog nesportskog ponašanja u duelu protiv Radnika morati da plati 500 KM kazne.

Široki Brijeg i Čelik kažnjeni su sa po 500 KM zbog crvenih kartona koje su dobili njihovi fudbaleri Dino Ćorić i Anel Dedić. Ćorić je suspendovan na jednu, a Dedić na dvije utakmice. Prvotimac Čelika uz to je kažnjen i sa 1.000 KM.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
savez SDA, ako ko moze otjerati gadove i naoraviti primjenu u drzavi, to mozemo mi navijaci
0 0
AmarHZ
što sarajevo progiv mladosti?Šta smo uradili SAVEZ=MAFIJA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije