Danas nam je divan dan, danas nam je rođendan!

SportSport.ba slavi deveti rođendan

Danas nam je divan dan, danas nam je rođendan!

SportSport.ba

Na današnji dan 2008. godine sa radom je počeo danas najposjećeniji sportski portal u Bosni i Hercegovini, SportSport.ba. 

S veoma oskudnom logistikom, naoružan samo ogromnom željom svojih uposlenika, SportSport.ba je u rekordno kratkom vremenskom periodu postao više nego relevantan sportski medij i najčitaniji sportski portal u regionu, te jedan od najčitanijih portala uopšte u Bosni i Hercegovini. 

Da smo na pravom putu, bilo je jasno već nakon par mjeseci kada nas je interes javnosti željne informacija o dešavanjima sa domaćih sportskih borilišta jednostavno preplavio i od prvog dana pa do danas konstatno je rastao geometrijskom progresijom. 

Sada, devet godina kasnije, ponosno kažemo da smo ispratili sve moguće sportske aktuelnosti i da smo u stopu pratili sve bh. sportiste. Nismo bili fokusirani samo na fudbalsku bh. reprezentaciju, već i na košarkašku, rukometnu, tenisku, odbojkašku i svaku drugu. Trudili smo se iz sezone u sezonu da vama, dragi čitatelji, priuštimo što bolje praćenje domaćih takmičenja.

Iza nas je devet godina mukotrpnog rada, prolazili smo kroz razne periode, ali svaki dan smo uživali zajedno s vama, pa i tugovali kada bi naši Zmajevi izgubili ili kada bi se dogodila neka ružna sportska vijest u našoj zemlji. Ono što posebno treba naglasiti je da i nakon devet godina spremamo nova iznenađenja i ovim putem možemo obećati da ćemo za svoju vjernu publiku uraditi sve što možemo, kako bi i dalje na jednom mjestu pratili sva sportska dešavanja i pronašli sve potrebne informacije. U stvari, kada bolje razmislimo, tek smo počeli.

"Devet godina? Ko bi rekao da je toliko prošlo. Vrijeme brzo prolazi, ali ostaju uspomene. SportSport.ba je uspio u svojoj misiji. Nešto što se činilo kao san prije devet godina, danas je stvarnost. Biti na čelu ove ekipe je privilegij, no u isto vrijeme i velika odgovornost. Uz mnogo napora i odricanja, pa mogu reći i problema kroz koje smo prolazili danas smo medij koji je cijenjen u BiH, ali i van granica naše države. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo svim novinarima koji su na bilo koji način bili dio ovog projekta, a prije svega čitaocima koji su prepoznali naš rad. Mogu kao urednik obećati da ćemo nastaviti istim žarom, te da ćemo se truditi da i u budućnosti opravdamo povjerenje naših čitaoca", ističe glavni i odgovorni urednik portala Adnan Beganović.

"Za sve nas koji smo na bilo koji način gradili ovaj medij, 18. mart je značajan datum i ovaj dan nam svakako puno znači. Kada smo u martu 2008. godine startali s projektom, bili smo puni entuzijazma, a ono što je meni osobno jako zanimljivo i fascinantno - devet godina kasnije smo još veći entuzijasti! Iz dana u dan smo imali samo jednu želju, a to je da svim Bosancima i Hercegovcima omogućimo pravovremeno informisanje o svim sportskim dešavanjima. Naravno da je bilo dana kada nije sve išlo po planu, ali nikada, ni u jednom trenutku, nismo ni pomišljali da odustanemo od naših ideja. Veliku zahvalnost dugujemo vjernim čitaocima, koji su imali razumijevanje i onda kada bismo griješili, zatim svim urednicima, novinarima, dopisnicima, fotografima, sponzorima... Nekako nas je sve tjeralo da budemo jači i bolji. Danas slavimo, ali i radimo. Subota je, puno je utakmica, ostavimo slavljeničku tortu po strani", kaže Edmir Škorić, zamjenik glavnog i odgovornog urednika. 

Rođendansko slavlje sasvim sigurno ne bi bilo moguće da SportSport.ba, kao svoj medij, nije prepoznao veliki broj zaljubljenika u sport i odlučio nam svojim volonterskim radom pomoći. Zato uz svaki rođendan moramo istaći i veliku zahvalnost svima koji su nam svojim radom pomogli da javimo sve relevantne informacije i na vrijeme obavijestimo čitatelje o svim dešavanjima.  Ipak, ne smijemo se zavarati. SportSport.ba još uvijek je u povoju, a da bi se napravio korak naprijed biće potrebno mnogo rada i upornosti.

SportSport.ba opstaće samo uz neprekidno poboljšanje usluga i neprekinutu podršku čitalaca. Mi i dalje ostajemo na istom kursu koji smo zauzeli prije tačno devet godina: 

Duplo više informacija! Duplo više sporta!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi