Danas novi ispit za Željezničar

Na stadionu Grbavica

Danas novi ispit za Željezničar

A. Čaušević

Do nove sezone Premijer lige ostale su dvije sedmice, a pred Željezničarom je dosta upitnika.

U Željezničaru još uvijek nemaju gotovo tim za sljedeću sezonu, dok će i Tomislav Ivković u narednom periodu imati pune ruke posla.

Sredinom sedmice na Grbavici je gostovao Leotar, susret je okončan bez golova što je jasan pokazatelj silnih deficita trenutnog tima sarajevskih Plavih.

Novi ispit u sklopu priprema Željezničar će imati danas kada od 18 sati u populanoj Dolini ćupova gostuje Famos iz Hrasnice, član Druge lige Jug.

Ekipa Plavih je doživjela značajne promjene jer je većina nositelja igre iz prošle sezone otišla, a posljednji u nizu je bio Mehmed Alispahić.

"Napravili smo sporazum na obostrano zadovoljstvo zbog čega sam sretan s obzirom da sam na Grbavici proveo dvije lijepe godine. Pamtit ću samo ono dobro jer toga je mnogo bilo. Davao sam od sebe u svakom momentu maksimum, nekada je to bilo dovoljno, nekada i nije. Nisam prestajao igrati i trenirati i kada smo bili bez ikakvih primanja i mislim da sam tako pokazao šta mi Željezničar kao klub znači", istakao je Alispahić za SportSport.ba.

Zahvalio se iskusni veznjak sada već bivšem šefu struke Amaru Osimu koji ga je i dove u klub, svim trenerima i naravno navijačima.

"Na kraju se želim zahvaliti Amaru Osimu koji me doveo u klub, svim trenerima iz stručnog štaba i naravno navijačima. Vjerujem da će, a i želim da se Željezničar što prije vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za trofeje", zaključio je Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da još uvijek nema potpisa s novim igračima iako nekolicina novih lica već neko vrijeme trenira pod palicom Tomislava Ivkovića.

Podsjetimo da prvenstvo počinje 17. jula, a Željezničar će na startu nove sezone ugostiti aktuelnog prvaka BiH, ekipu Borca iz Banjaluke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blablsblblabl_s
Liga starta za tacno 2 sedmice,mi jos ni ekipu nismo slozili, o pripremama i da ne pricam. Nek nam je bog na pomoci.
5 0
mitoza
Famos nam je mjera.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije