Danas pada odluka

Preko Rumuna do zvijezda

Danas pada odluka

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija danas u Finskoj sa Rumunijom igra odlučujući susret u okviru kvalifikacija za SP 2011. godine u Švedskoj. U slučaju naše pobjede, koju svi očekujemo, čeka nas baraž, gdje smo sigurno u podređenom položaju.

Naši rukometni reprezentativci uspješno su svladali prve dvije prepreke u kvalifikacijama za SP, a danas sa početkom u 16 sati očekuje nas okršaj sa Rumunijom u kojem će se vidjeti da li su naši reprezentativci spremni za nešto više.

Kao što je već poznato, do sada nismo uspjeli obezbjediti niti jedan nastup na nekom velikom takmičenju i ukoliko bi "pali" na Rumuniji san o velikoj smotri bio bi još uvijek nedosanjan.

Imamo kvalitet, Rukometni savez BiH daje ogromnu pažnju našoj najboljoj selekciji i doista smo svi uvjereni da napokon možemo na jedno veliko takmičenje.

Generacija koja igra u ovim kvalifikacijama već duže vremena je zajedno i nekako nam se čini da je vrijeme za velike stvari. Biće teško, u to niko ni ne sumnja, posebno ukoliko dođemo do baraža jer tamo nas očekuje jedna od 11 evropskih reprezentacija koje će nastupati na Evropskom prvenstvu. Međutim, stiče se dojam da nemamo više pravo na alibi jer igrački kadar BiH je sasvim pristojan, naši reprezentativci igraju u renomiranim evropskim klubovima, a i svi mi smo "gladni" uspjeha.

Osvojite dres rukometne reprezentacije
Bodrite rukometnu reprezentaciju sa nama... Sparkasse i SportSport.ba tokom kvalifikacijskog ciklusa svake sedmice pripremili su vrijedne poklone. Za dva najsretnja korisnika koji se ove sedmice registruju na web stranici Sparkasse.ba to je po dres rukometne reprezentacije! Kliknite OVDJE, registrujte se i učestvujte u izvlačenju za sedmičnu nagradu. Svi registrovani korisnici učestvuju i u izvlačenju za glavnu nagradu: put sa rukometnom reprezentacijom na kvalifikacijsku utakmicu po vlastitom izboru!
Reprezentacija u kojoj igraju imena poput Mirsada Terzića, Muhameda Toromanovića, Vukašina Stojanovića, Adnana Harmandića, Damira Doborca, može i mora na veliko takmičenje.

Izabranici Vojislava Rađe, kao i svi Bosnaci i Hercegovci, danas će saznati da li su spremni za velike stvari. Mi se iskreno nadamo da jesu i ono što je sigurno, podrška reprezentaciji u Finskoj i u našoj Bosni i Hercegovini neće izostati. Sretno danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.