Danas prvi trening Čejvanovića sa Rijekom

Stoper napustio Slobodu

Danas prvi trening Čejvanovića sa Rijekom

Adnan Beganović

Informacija koju je jučer SportSport.ba objavio u vezi prelaska Kenana Čejvanovića u NK Rijeka danas je preplavila hrvatske medije. Bivši stoper tuzlanske Slobode, Kenan Čejvanović, danas će odraditi prvi trening u Medulinu gdje se fudbaleri Rijeke pripremaju za nastavak sezone. 

Čelnici prvoligaša sa Kantride trljaju ruke i smatraju da su ulovili "kapitalca", jer prema posljednjim informacijama za bh. igrača određeni interes su pokazivali beogradski Partizan i zagrebački Dinamo.

U izjavi za hrvatske medije zastupnik Kenana Čejvanovića, Ado Husarić, kazao je da je kontaktiran od strane sportskog direktora Dinama, Zorana Mamća, ali je odbio njegovu ponudu, jer prema Husarićevim riječima, Dinamo je želio da Kenan ostane do kraja sezone u Slobodi. Husarić je, također, naveo da su ponudu poslali i beogradski Partizan i Slaven Belupo ali da je Rijeka bila najkorektnija, te da je saradnja dogovorena na pola godine nakon čega će klub sa Kantride imati pravo prvootkupa Čejvanovičevog ugovora.

Kenan Čejvanović je jučer u društvu sportskog direktora Rijeke, Marija Rubeše, odgledao trening svojih budućih saigrača.

Trener hrvatskog prvoligaša, Robert Rubčić, izjavio je da će Čejvanović danas odraditi prvi trening, te da dobro poznaje kvalitete našeg fudbalera i da ga je već nekoliko puta gledao. Također, naveo je da treba vidjeti kako će se mladi stoper snaći, jer Rijeka je veliki klub u kojem nije lako igrati, ali da u svakom slučaju očekuje da će Čejvanović biti pravo pojačanje na stoperskoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.