Danas rođendan slavi najbolji strijelac u historiji sarajevskog derbija

Zabio ukupno osam golova

Danas rođendan slavi najbolji strijelac u historiji sarajevskog derbija

A. Čaušević

Sarajevo i Željezničar su minulog vikenda trebali odigrati treći ovosezonski derbi, međutim zbog pandemije koronavirusa taj susret je odgođen. 

Rivalstvo najvećih bh. klubova traje sedam decenija. U međusobnim duelima su uspješniji Plavi sa 45 pobjeda u do sada odigranih 140 utakmica u svim takmičenjima. Bordo tim je slavio 42 puta.

Najbolji strijelac u historiji sarajevskih derbija je Dželaludin Muharemović. Legendarni fudbaler Plavih danas slavi 50. rođendan, a mrežu najvećeg rivala tresao je ukupno osam puta.

Muharemović je protiv Bordo tima postizao golove u prvenstvu, kupu BiH i Superkupu. U dva navrata je uspio postići po dva gola, ali do hat-tricka nije nikada uspio stići. U strijelce se upisivao i na Grbavici i na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od najboljih derbija u periodu nakon agresije odigran je u novembru 2001. godine. Tada je na Koševu bilo 2:2. Muharemović je zabio dva prelijepa gola za Plave poslije odličnih akcija, dok je za Sarajevo oba navrata pogodio Šašivarević.

Inače, Muharemović je rođen na danšnji dan 1970. godine. Osim za Željeznčar igao je za Unis iz Vogošće, Zagreb i ruski Volgar Astrahan. Poslije završetka karijere radio je kao trener u Veležu i Kini. Sa 127 golova najbolji je strijelac u historiji Plavih. Isto toliko je postigao i pokojni Josip Bukal.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
Majstor...
4 1
south
Jedan je Dzelo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi