Krunić se prisjetio 'košmara' sa Grbavice: U tunelu smo čuli pucnjavu
Foto: FK Radnik Surdulica

Nekadašnji igrač i trener Željezničara

Krunić se prisjetio 'košmara' sa Grbavice: U tunelu smo čuli pucnjavu

Nekadašnji fudbaler i trener Željezničara Simo Krunić u jeku koronavirusa prisjetio se kako je i u prošlosti bio prinuđen da odlazi na prijevremeni odmor.

Pandemija virusa COVID-19 obustavila je sva sportska takmičenja i prvenstva u Evropi, a
dok se sa sigurnošću niko ne usuđuje prognozirati kada bi svemu trebao doći kraj, Krunić je povukao paralelu sa prošlošću.

Iako je neumjesno porediti zaustavljanje zaustavljanje fudbala zbog rata i pandemije virusa, svejedno je zanimljivo podsjećanje Krunića na nesuđenu utakmicu između Željezničara i Rada koja se trebala odigrati 1992. na Grbavici. Te godine je bio standardni prvotimac sarajevskog kluba...

"Noć prije predviđenog termina za meč proveli smo u karantinu u hotelu Bristol. Došli smo na stadion uobičajeno ranije. I mi, i igrači Rada, spremali smo se da izađemo na zagrijavanje, ali nas je u tunelu zatekla pucnjava iz pravca Policijske škole na Vracama koja se nalazila 200 metara na brdu iznad stadiona. Gledali smo ka terenu, ali kako se paljba nastavila vratili smo se u svlačionice. Bilo nam je jasno da od utakmice nema ništa", prisjetio se Krunić u razgovoru za Žurnal.

Nadao se da je fudbal samo kratko stao u Sarajevu, ali...

"Niko od nas nije očekivao da će rat da potraje. Mislili smo da će brzo da se postigne primirje. Psihoza se, ipak, osjećala, strah i neizvjesnost uvukli su se među sve nas i nismo više razmišljali o fudbalu."

Danas kada 'hara' koronavirus ne razmišlja o fudbalu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Pandemija je zahvatila čitav svijet i najvažnije je da se širenje virusa što prije zaustavi. U ovom trenutku nije bitno da li ćemo i na koji način da završimo sezonu", poručio je.

Krunić, podsjetimo, danas kao trener radi u Radniku iz Surdulice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi