Danas se okuplja reprezentacija BiH

BiH na turniru Lauritz Knudsen

Danas se okuplja reprezentacija BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Sarajevu, a od 9. do 11. januara učestvovaće na turniru „Lauritz Knudsen“ u Danskoj na kojem će još nastupiti selekcija domaćina, te Rumunija i Island.

Najbolji bh. rukometaši okupiće se danas u Sarajevu, te će odmah potom odletiti za Dansku. Selektor Bosne i Hercegovine Halid Demirović, međutim, ima određenih problema sa sastavom.

Zbog privatnih obaveza Demiroviću se nije odazvao kapiten Enid Tahirović, dok je iz kombinacija otpao i Damir Doborac zbog povrede prepona.

Osim spomenutog dvojca, Demirović ni ovaj put neće moći računati na usluge Bojana Skoke kojem Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na čelu sa Nikolom Špirićem još uvijek nije dalo bh. državljanstvo.

Ovaj će izuzetno jak turnir biti odlična provjera za izabranika selektora Demirovića uoči nastavka kvalifikacija, pogotovo što će bh. tim snage odmjeriti sa veoma jakim selekcijama kakve su bez ikakve sumnje aktuelni evropski prvak Danska i Island, srebrna selekcija sa Olimpijade u Pekingu.

Danas bi se u Sarajevu trebali pojaviti slijedeći igrači koje je pozvao Halid Demirović: Nebojša Grahovac, Adnan Šabanović (Bosna SO), Ma rio Blažević (Borac), Vukašin Stojanović (Naturhause), Bakir Buljugija (Bosna SO), Eldin Hajdarević (Drammen), Adnan Jaškić (Bosna SO), Deni Velić (Krivaja), Muhamed Toromanović (Bosna SO), Vladislav Veselinov (Kescskemet), Mirsad Terzić (Celje), Ivan Divković (Krivaja), Faruk Halilbegović (Bosna, V.), Adnan Harmandić (Gorenje), Branislav Obradović (Antequerra) i Darko Martinović (Octavio Vigo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.