Danas su najveće zvijezde Njemačke, a kao djeca su bili saigrači

Zvučna imena

Danas su najveće zvijezde Njemačke, a kao djeca su bili saigrači

A. Čaušević

Rijetki poznavaoci fudbala znaju da su danas najveće zvijezde njemačke reprezentacije kao dječaci igrali u istom klubu. 

Na internetu se pojavile fotografije iz perioda kada su Timo Werner, Joshua Kimmich i Serge Gnabry bili članovi Stuttgarta.

Nakon ovih fotografija mnogi su zapitali gdje bi popularne Švabe danas bile da su iz zadržali u timu. Ovako, su primorani da se bore za plasman u Bundesligu.

Njih trojica su polaznici omladinske škole Stuttgarta bili od 2005. do 2011. godine kada su priključeni kadetskoj selekciji.

Nakon toga Gnabry je prešao u Arsenal, Kimmich je potpisao za RB Leipzig baš kao i Werner koji i danas nastupa za taj tiim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sudbina je Gnabryja i Kimmicha spojila u Bayernu, teško će to biti slučaj i sa Wernerom koji je praktično dogovorio transfer u Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi