Danci bez Knudsena i Hvidta

Danci bez Knudsena i Hvidta

Tri dana pred početak Svjetskog prvenstva u Švedskoj danski selektor Ulrik Wilbek se našao u velikim problemima zbog povreda igrača. Definitivno je otpao pivot Michael Knudsen.

Već od ranije je sigurno kako neće moći igrati iskusni golman Kasper Hvidt i najbolji odbrambeni igrač Lars Jorgensen, a sada je otpao i prvi pivot Michael Knudsen.

Wilbek je ostavio mogućnost da se Knudsen oporavi do polufinala ili finala, ako ga Danska izbori, ali za prvi krug je definitivno jasno da Knudsen ne može igrati.

Danska će u Švedskoj nastupiti sa golmanima Sorenom Rasmussenom i Niklasom Landinom, lijeva krila su iskusni Lars Christiansen i Anders Eggert, dok su na desnoj strani Hans Lindberg i Lasse Sven Hansen.

Prvi pivot u nedostatku Knudsena biće Jesper Noddesbo, a njegova zamjena Rene Hansen. Vanjski igrači su Bo Spellerberg, Thomas Mogensen, Mikkel Hansen, Lasse Boesen, Mads Christiansen, dok će za odbranu biti zadužen Kasper Nielsen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.