Danci očekivano, bez problema, savladali Austrijance

EP za rukometaše

Danci očekivano, bez problema, savladali Austrijance

Edmir Škorić

Danski rukometaši savladali su Austriju sa 33:29 i tako došli i do druge pobjede na Evropskom prvenstvu kojem su domaćini.

Danci su veliki dio posla obavili u prvih pola sata igre. Na odmoru su vodili 18:12. Domaćin se u nastavku opustio, ali Austrijanci nisu imali snage za neki veći podvig. 

Mikkel Hansen je predvodio reprezentaciju Danske sa devet pogodaka, dok je pet postigao Jesper Noddesbo. Golmani Jacobsen Landin i Krejberg Green su zajedno imali 11 odbrana. Maximilian Hermann je sa pet golova predvodio Austrijance, na čijem golu je Nikola Marinović sakupio osam odbrana.

U prvoj utakmici drugog kola u grupi A remizirali su Makedonija i Češka rezultatom 24:24. Danci, Islanđani i Španci idu dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti