Danci se vratili iz mrtvih

Lindberg golom u zadnjoj sekundi rastužio Makedoniju

Danci se vratili iz mrtvih

Adnan Beganović

U drugom susretu Grupe 1 Evropskog rukometnog prvenstva Danska je golom u posljednjoj sekundi savladala Makedoniju (33:32).

Nošeni velikom podrškom s tribina Makedonci su sjajno otvorili utakmicu i u prvom dijelu su konce igre držali u svojim rukama. Lazarov i društvo izgledali su sjajno u prvom dijelu i na odmor su otišli sa tri gola viška (19:16).

Međutim u drugom dijelu se bude Danci, koji polakoustižu prednost i u samu završnicu ulaze sa viškom od dva gola (30:28). No, Makedonci se nisu predavali i uspjeli su doći do izjednačenja (32:32).

Minut i 10 sekundi prije kraja Ristovski je uspješniji od Lindberga i Makedonci su imali napad za pobjedu. Isti je dugo trajao, a tri sekunde prije kraja Lazaov šutira, danski golman brani, a Lindberg iz kontre sa zvukom sirene postiže pogodak za veliku pobjedu Danaca, koji su tako ostali u igri za polufinale.

Kod Makedonije sjajnu partiju je pružio Lazarov, koji je postigao nevjerovatnih 13 golova, ali je na kraju isapo tragičar utakmice. S druge strane kod Danaca sa 12 golova najefikasniji je bio Hansen, dok je 8 dodao Lindberg.

Grupa 1
Danska - Makedonija 33:32 (16:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.