Danci slavili protiv Austrije, Belgija i Holandija remizirali

Prijateljske utakmice

Danci slavili protiv Austrije, Belgija i Holandija remizirali

Danska je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Herningu savladala selekciju Austrije rezultatom 2:0.

Bio je ovo vrlo uzbudljiv meč, s mnoštvom prilika i na jednoj i na drugoj strani, a više razloga za zadovoljstvo na kraju su imali Danci koji su upisali pobjedu zahvaljujući golovima koje su postigli Lerager i Braithwaite.

Danci su poveli u 29. minuti kada je Lerager na asistenciju Sistoa matirao golmana gostiju, a na novi gol se čekalo do samog finiša. U sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena trijumf Danaca je ovjerio Braithwaite.

U komšijskom derbiju između Belgije i Holandije pobjednika nije bilo, pošto je susret okončan rezultatom 1:1. Belgijanci su poveli nakon pet minuta igre preko Mertensa, da bi u 27. minuti za izjednačenje pogodio Groeneveld i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Identičnim rezultatom je završen u duel između Švedske i Slovačke u Štokholmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi