Misteriozna povreda Eriksena: Pati li Danac od hroničnog problema?

Age Hareide izrazio zabrinutost

Misteriozna povreda Eriksena: Pati li Danac od hroničnog problema?

Sjajni danski fudbaler Christian Eriksen već neko je vrijeme van stroja zbog povrede stomaka.

Eriksen je posljednju utakmicu za Tottenham odigrao 22. septembra protiv Brightona, a propustit će i predstojeće mečeve svoje reprezentacije protiv Austrije i Republike Irske.

Selektor Danske Age Hareide prilično je zabrinut za stanje svog najboljeg fudbalera.

"Bojim se da Eriksen pati od hronične povrede stomaka, a znam da se toga plaše i u Tottenhamu. Koliko će dugo biti odsutan? To zaista ne znam, trebate pitati našeg doktora", poručio je danski selektor.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Britanski mediji kontaktirali su Tottenham u namjeri da dobiju opširnije informacije o Eriksenovom stanju, ali se Spursi nisu željeli oglašavati na tu temu.

Christian Eriksen (26) je ove sezone nastupio na sedam utakmica za Tottenham, te je postigao jedan gol uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi