Dani Alves najavio još jedan transfer
Dani Alves je sa Barcelonom osvojio čak šest titula prvaka Španije, uzeo je i titulu prvaka Italije sa Juventusom, te titulu prvaka Francuske sa PSG-om. Jedan je od najtrofejnijih fudbalera koji su aktivni (Foto: EPA)

Brazilac želi u Englesku

Dani Alves najavio još jedan transfer

Midhat Šljivak

Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves najavio je još jedan transfer.

Iako mu je 35 godina Alves želi barem još dvije godine igrati na visokom nivou, a najavio je da se ima namjeru okušati i u engleskoj Premier ligi.

"Ideja o završetku karijere a da nisam igrao u Premier ligi je nerealna. Tamo se igra nevjerovatan fudbal. Nevjerovatan je taj respekt između navijača igrača, ali sama strast na terenu. Naći ću način da zaigram u Engleskoj", rekao je Alves.

Brazilac je trenutno član PSG-a, a u karijeri je igrao u Španiji za Sevillu i Barcelonu, te u italijanskoj Seriji A za Juventus.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodni interes za njega pokazuju Chelsea i Mancheser City i vrlo lako bi se moglo desiti da na kraju Alves ipak ispuni želju i zaigra u Premiershipu.

Top Komentari

Racku Jaja
Sinonim za pohlepu
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi