Dani Alves: Neymar mi je rekao da dođem u PSG
Foto: EPA

Bivši saigrač iz Barce je bio upoznat s Neymarovim planom

Dani Alves: Neymar mi je rekao da dođem u PSG

Dani Alves je otkrio da mu je Neymar nagovijestio da će se pridružiti PSG-u, i prije nego što su se u medijima pojavile špekulacije o njegovom astronomskom transferu. Alves je polovinom jula potpisao za PSG, a on ističe da mu je upravo Neymar preporučio da to uradi.

I sam Neymar je na kraju, u šokantnom transferu, prešao iz Barce u PSG za čak 222 miliona eura, a Alves otkriva da mu je još prije mjesec dana, sjajni ofanzivac, otkrio svoje namjere.

"Razgovarao sam s njim o mogućnostima. On mi je preporučio da dođem ovdje. Sugerirao mi je da dođem u klub. Rekao sam mu da želim napustiti Juventus, a on je razmišljao o prelasku u PSG", izjavio je Alves, koji je nakon jedne sezone u Juventusu ovog ljeta, kao slobodan igrač, stigao u PSG.

Brazilski defanzivac je za ESPN istakao i da dolasci njega i njegovog "skupocjenog" sunarodnjaka u PSG nisu motivirani novcem:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nas ne pokreće novac. Malo ljudi je spremno isprobati nešto novo i napustiti svoju 'zonu udobnosti', a mi smo Brazilci. Brazilci to čine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi