Poznato kada će Neymar debitovati za PSG

Ne igra danas

Poznato kada će Neymar debitovati za PSG

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri PSG-a danas otvaraju novu sezonu Ligue 1 na domaćem terenu protiv Amiensa.

Navijači kluba iz Pariza su se nadali da bi danas na djelu mogli vidjeti najskupljeg igrača na svijetu Neymara koji je jučer zvanično predstavljen kao novo pojačanje PSG-a. Brazilac je stigao iz Barcelone za 222 miliona eura, te je sa francuskim timom potpisao na pet godina.

Iako se očekivalo da bi Neymar mogao već danas debitovati za svoj novi klub u prvom kolu Ligue 1 to se neće desiti. PSG je potvrdio da nije mogao riješiti svu papirologiju, te da će Neymar igrati tek za sedam dana kada Parižani gostiju kod Guingampa.

Pred domaćim navijačima brazilski fudbaler će debitovati 20. avgusta na meču protiv Toulousea. Iako je Neymar jučer predstavljen na Parku Prinčeva, ceremonija predstavljanja trebala bi se održati i danas ispred Eiffelovog tornja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi