Dani Alves otkrio zbog čega je napustio Barcu
Foto: EPA

Brazilac sutra protiv bivše ekipe

Dani Alves otkrio zbog čega je napustio Barcu

Endin Čaušević

Juventus sutra na svom stadionu dočekuje Barcelonu u okviru četvrtfinala Lige prvaka.

Ovaj dvomeč bit će poseban za Danija Alvesa koji je prošlog ljeta nakon osam godina napustio Barcelonu, te je svoju karijeru odlučio nastaviti u Juventusu. Brazilski fudbaler je priznao da će biti sutra čudno igrati protiv svojih dojučerašnjih saigrača, te je objasnio zbog čega je odlučio napustiti Nou Camp.

"Naravno da je bilo čudno obući crno-bijeli dres jer sam tolike godine igrao za Barcelonu. Moram priznati da se više nisam osjećao ugodno u Barceloni. Promijenile su se neke stvari u klubu i shvatio sam da je vrijeme da napustim ekipu. Stalno su govorili da trebam da idem i više nisam mogao slušati te priče. Odlučio sam potražiti sreću negdje drugo", rekao je Alves, te dodao:

"Čudan je osjećaj kad znam da ću igrati sutra protiv voljenog kluba. Siguran sam da im nedostajem i znam da su me skoro svi maksimalno cijenili dok sam bio tamo. Ipak, sutra ću biti fokusiran samo na utakmicu i želim da moja ekipa izađe iz ovog okršaja kao pobjednik".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi