"Umalo sam odustao od fudbala, ali sada igram svim srcem"
Foto: EPA

Leonardo Bonucci pred Barcelonu

"Umalo sam odustao od fudbala, ali sada igram svim srcem"

Midhat Šljivak

Defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci priželjkivao je duel sa Barcelonom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Njemu se želja i ispunila, pa će Stara dama sutra u Torinu u prvoj utakmici četvrtfinala ugostiti diva iz Katalonije.

Bonucci će biti glavna prepreka silnom napadu Barcelone, a okršaja se ovaj sjajni fudbaler ne plaši. Proteklih mjeseci je prošao kroz teške životne trenutke nakon bolesti sina i sada je mentalno još jači.

"Glava mi je tri-četiri mjeseca bila potpuno van fudbala. Zbog bolesti sina nisam znao gdje sam i šta radim. U mislima mi je samo bio on i ništa drugo. Ozbiljno sam razmišljao da napustim fudbal, ali srećom, Matteovo zdravlje je krenulo nabolje i mogao sam se posvetiti ponovo poslu kojeg obavljam i to radim punim srcem", istakao je Bonucci.

Zna da će Barcelona biti izuzetno težak rival, ali vjeruje kako Juve može proći među četiri najbolja tima u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imao sam tu sreću ili bolje rečeno nesreću da igram protiv Barcelone u finalu Lige prvaka 2015. godine. Taj meč smo izgubili, ali iako imaju gotovo isti tim, nisu snažni kao tada. Poznajem ih jako dobro i nemaju nas čim iznenaditi", smatra defanzivac Juventusa.

Meč Juventusa i Barcelone na programu je u utorak u standardnom terminu Lige prvaka od 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi