Dani Alves odabrao novi klub i iznenadio sve

Bit će protivnik Barcelone

Dani Alves odabrao novi klub i iznenadio sve

Eldar Ganibegović

Nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom, Dani Alves je postao slobodan igrač. 

Ipak, neće dugo biti takav, jer je već pronašao novi klub.

Čak i ako se govorilo da bi mogao nastaviti u La Ligi, u Mallorci, čini se da će, međutim, brazilski defanzivac promijeniti prvenstvo, ali i kontinent. 

Prema informacijama koje je donio španski "Sport", Dani Alves je postigao dogovor s Pumasom, momčadi koja nastupa u elitnom razredu meksičkog fudbala i preostalo je još samo da stavi paraf na ugovor. 

Dani Alves bi u meksičku momčad stigao kao slobodan igrač i potpisao bi ugovor na jednu sezonu. Što se tiče plate, dobio bi "samo" milion eura.

No, Daniju Alvesu se ne žuri i prvo bi čekao dopuštenje Titea, izbornika brazilske reprezentacije. Iako je prešao 39. godinu, Alves pod svaku cijenu želi nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz tog razloga, želi da mu brazilski trener javi hoće li ga zvati na završni turnir ako potpiše s Pumasom.

Pumas će biti suparnik Barceloni na turniru Joan Gamper 2022. godine, a Dani Alves će se moći vratiti na Camp Nou kao protivnik Kataloncima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi