Dani Guiza proživljava novu mladost

Igra za ekipu Cadiza

Dani Guiza proživljava novu mladost

Midhat Šljivak

Legendarni napadač Daniel Guiza proživljava drugu mladost u ekipi Cadiza.

Iskusni 36-godišnji napadač igra sjajno u ovom timu. Odigrao je svega 430 minuta ove sezone za ovaj tim, a uspio je učestvovati u tri gola. Jednom je pogodio i imao je tri asistencije.

Guiza međutim nije prva opcija trenera Alvara Cervere. Ipak, prostor za igru dobija i za sada proživljava drugu mladost u ovom timu.

Iza sebe legendarni napadač ima bogatu karijeru. Doduše, ona je u padu u posljednje tri godine, gdje je Guiza igrao za klubove iz Malezija i Paragvaja.

Sjajni napadač je prethodno igrao za Fenerbahče, a najbolje dane je proveo u ekipi Mallorce, kada je bio jedan od najboljih strijelaca Primere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, igrao je još za Getafe, a u Cadizu je od jula 2015. godine.

Ovaj klub vjeruje da im legenda Primere itekako može pomoći svojim velikim iskustvom koje je stekao igrajući protiv najjačih timova Španije i Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi