Bivši igrač Dinamo Zagreba uništava Bayern u najljepšoj noći karijere!

Hat-trick Danija Olma

Bivši igrač Dinamo Zagreba uništava Bayern u najljepšoj noći karijere!

Edmir Škorić

Bayern i Leipzig večeras igraju utakmicu Superkupa Njemačke, a Bavarci su u teškoj situaciji.

Bayern je ušao kao favorit protiv osvajača Kupa, no aktuelni prvak Njemačke doživio je "masakr". Nakon 70 minuta (do objave teksta op.a) Leipzig vodi 3:0 i na korak je od osvajanja trofeja.

Mogla bi ovo biti loša noć za Harryja Kanea, koji je ušao u 63. minuti i upisao zvaničan debi za Bayern otkako ej stigao iz Tottenhama.

Kane je počeo na klupi, kasnije je ušao u igru, ali čini se da je prekasno...

S druge strane, španski reprezentativac i bivši igrač Dinamo Zagreba, Dani Olmo, igra utakmicu života. Postigao je hat-trick.

Oglasi

Olmo je već u trećoj minuti tresao mrežu Bavaraca, da bi u 44. minuti na asistenciju Tima Wernera povisio na 2:0, a onda u 68. minuti pogodio s bijele tačke za 3:0 i doveo Leipzig na korak od osvajanja trofeja.

Bayern je imao veliki broj šansi i to kakvih, ali nije uspio postići nijedan gol i čini se da će ponovo dosta kritika biti usmjereno prema Thomasu Tuchelu, koji se nije proslavio nakon što je krajem prošle sezone naslijedio Juliana Nagelsmanna.

Tada je ostao bez trofeja u Kupu i Ligi prvaka, a prvenstvo je nekim čudom osvojenom poslije drame u zadnjem kolu i to zahvaljujući neočekivanom domaćem kiksu Borussije Dortmund protiv Mainza (2:2).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1690446151089106944[/twitter]

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi