Daniel Graovac se pridružio još jednom bh. fudbaleru u Turskoj

Napustio Cluj

Daniel Graovac se pridružio još jednom bh. fudbaleru u Turskoj · Zvanično

Eldar Ganibegović

Daniel Graovac ima novi klub.

Ovaj 29-godišnji bh. stoper napustio je rumunski Cluj i potpisao za turski tim Kasimpaša.

Cluj je na službenoj klupskoj Facebook stranici objavio da je definitivno naš fudbaler otišao put Turske. 

"Hvala, Daniel Graovac! Klubovi CFR 1907 Cluj i Kasimpasa SK postigli su dogovor oko definitivnog transfera defanzivca Daniela Graovca u Tursku!

U Gruiju je došao u julu 2021., 29-godišnji stoper je za CFR Cluj upisao 42 utakmice! Zahvaljujemo mu na obavljenom poslu u dresu naše momčadi i želimo mu puno sreće u karijeri",poručili su iz Cluja.

U Kasimpaši će Graovac zaigrati s još jednim bh. fudbalerom, a u pitanju je Haris Hajradinović koji je jedan od glavnih igrača ovog tima.

Inače, Graovac nije jedini bh. fudbaler koji je ovog ljeta napustio Cluj. Ovaj rumunski klub napustio je i Mateo Sušić i potpisao za kiparski APOEL.

Graovac je karijeru počeo u Novom Gradu, ali već kao tinejdžer odlazi u Dinamo. Godine 2013. prelazi u Zrinjski, a tri i po godine kasnije odlazi u belgijski Mouscron.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bio je na posudbi u Željezničaru prije prelaska u Vojvodinu 2018. godine. Nakon toga je igrao još za Astru i Cluj, a od danas je, dakle, član Kasimpaše.

Debitovati bi mogao već za tri dana i to u duelu protiv velikog Fenerbahcea u drugom kolu turske Superlige.

Top Komentari

Husrefbeg22
Sto ovi Srbi vole Tursku. jos malo pa ce i dodik za njima. Mogao bi i on dobiti neku funkciju u poslugi Erdogana.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi