Poznato lice sa bh. terena: Osvajač Premijer lige u 32. godini postao policajac u New Yorku

Položio je zakletvu

Poznato lice sa bh. terena: Osvajač Premijer lige u 32. godini postao policajac u New Yorku

A. Čaušević

U BiH je igrao za neke od najvećih klubova, a od prije nekoliko dana nakon položene zakletve postao je policajac u New Yorku, jednom od najvećih gradova svijeta. 

Nekadašnji član Veleža, Čelika i Željezničara je okačio kopačke o klin te se odlučio za nove izazove. Postao je pripadnik javnog reda i mira u SAD-u.

Danijal Brković je dobro poznato lice sa bh. terena. U svojim vitrinama ima osvojenu titulu prvaka BiH sa Željezničarom, te Kup BiH sa Olimpikom.

Osim za klubove iz Sarajeva, Mostara i Zenice u BiH je još nastupao za Radnik iz Bijeljine. U Premijer ligi je skupio više od 120 nastupa uz 19 postignutih golova.

Brković je prvak BiH bio sa Željezničarom, dok je sa Olimpikom osvojio Kup

Brković je rođen u Dubrovniku, a djetinjstvo je proveo u SAD-u što mu je omogućilo i da dobije pasoš jedne od najmoćnijih država svijeta.

Preko bare se ponovo otisnuo 2020. godine, jedno vrijeme je igrao amaterski fudbal, poslije čega je napravio zaokret.

Oglasi

Upisao je policijsku akademiju koju je uspješno završio, a prije nekoliko dana je i svečano položio zakletvu.

Brković iz vremena dok je nastupao za Čelik

Brković koji će u junu proslaviti svoj 32. rođendan se sada nalazi pred daleko većim izazovima nego što su oni na fudbalskim terenima.

Sada već bivši ofanzivac je svoje prve korake napravio u Veležu poslije čega je uslijedio transfer u Željezničar s kojim je uspio postati i prvak BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše se zadržao u sarajevskom Olimpiku i bio je član najuspješnije generacije ovog kluba koja je 2015. godine uspjela osvojiti Kup BiH, a zatim i zaigrati u Evropi.

Lijepu avanturu imao je i u Čeliku gdje je na 28 nastupa uspio zabiti pet golova. Jedno vrijeme je igrao i u Švedsokj, a posljednji klupski angažman mu je bio u njemačkom niželigašu SG Westend Frankfurt.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Humac
U onoj džungli biti policajac?Ne znaš ko ti s desna od bijelog šljama sijeva a kamoli s lijeva od crnih klošara...Bolje bi mu bilo da je mjesio burek...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi