Santos je nakon proslave pogotka shvatio da je pogriješio, Željo bez dvojice u Trebinju

Sada je u Premijer ligi reprezentativna pauza

Santos je nakon proslave pogotka shvatio da je pogriješio, Željo bez dvojice u Trebinju

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara ponovo su obradovali svoje navijače danas na Grbavici. Plavi su nadigrali Slogu Meridian 4:1, te tako na reprezentativnu pauzu odlaze na najbolji način.

Danas je briljirao Brazilac Santos koji je postigao dva pogotka, a zanimljivo da je kod proslave jednog skinuo dres te tako dobio žuti karton.

Odmah je navijačima Željezničara bilo u glavi da Santos ima dva žuta kartona, te će tako propustiti gostovanje kod Leotara u Trebinju.

Taj meč se igra za dvije sedmice, dakle nakon reprezentativne pauze, a sigurno da će fantastični Brazilac itekako nedostajati svom timu.

Treći žuti karton danas je kod Željezničara dobio i Benjamin Šehić, koji je dobio priliku u posljednjih nekoliko utakmica, nakon što je duži period proveo na klupi.

U pobjedi nad Zvijezdom u Kupu postigao je i pogodak za pobjedu u revanšu 3:2.

Oglasi

O današnjoj utakmici te Santosu kojem ističe ugovor govorio je i šef struke Željezničara Edis Mulalić.

Znali smo da je teška utakmica, jutros smo računali da smo igrali svaka tri i pol dana. Osjetilo se to. Prvo poluvrijeme je bilo do nas, što je bilo 1:1. Nismo radili sve što smo trebali, ali promijenili smo neke stvari i urodilo je plodom. Bitna pobjeda, zbog same glave igrača. To je prvi utisak“, rekao je Mulalić.

Šta ste rekli igračima na pauzi?

“Svašta. Promijenili smo neke stvari, urodilo je plodom. Nemojte da govorim šta sam sve rekao“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Santos je danas bio sjajan. Da li će produžiti ugovor?

On je kvalitetan igrač. U fazi je pregovora i mislim da ćemo se dogovoriti. Bitno je da i on zna da je Željo dobar 'švedski stol'. Mora to shvatiti, a on je pošten igrač. Ovo je velika scena i odavde će napraviti dobar transfer. Obe strane trebaju da imaju interes, a na kraju krajeva mi smo ga prezentirali javnosti. On u Rudaru nije bio standardan polusezonu, treba biti realan“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676180326
Realno on u Trebinju u onij oranici se nebi ni vidjeo ne kizes potrcati pustiti da Amoah tamo malo dere idemo Zeljo!
1 0
SamoSiroki
Namjerno dobio, pa nije lud u trebinju da igra..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije