Kontroverzni napadač šeta po Parizu, ali skoro niko više ne može da ga prepozna

Ljuboja u potpuno novom izdanju

Kontroverzni napadač šeta po Parizu, ali skoro niko više ne može da ga prepozna

Edmir Škorić

Danijel Ljuboja bivši je reprezentativac Srbije i Crne Gore i svojevremeno je bio jedan od kontroverznijih nogometaša.

Ovaj 43-godišnjak je rođen u Vinkovcima, karijeru je počeo u hrvatskim klubovima, ali tokom rata je izbjegao u Beograd, gdje je igrao za Crvenu zvezdu, da bi potom promijenio niz timova, a najpoznatiji je bio slavni PSG.

Kasnije je igrao u Njemačkoj za Stuttgart, HSV i Wolfsburg, a ostao je upamćen i po neobičnoj frizuri, kojoj je ostao dosljedan sve do 2014. godine, kada je kao igrač Lensa okončao nogometnu karijeru.

Nekoliko godina je igrao i za Srbiju, bio je član i generacije koja je 2004. godine gostovala na stadionu Asim Ferhatović Hase u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Za tadašnju Srbiju i Crnu Goru je odigrao 19 utakmica, nastupao je na Mundijalu u Njemačkoj. Za nacionalni tim naših istočnih komšija je postiga dva gola.

Danas izgleda neprepoznatljivo, pustio je kosu i ima dugu gustu bradu. Trenutno bude u Francuskoj, a tamo ga je sreo bivši saigrač Michael Zewlakow, s kojim je dijelio svlačionicu u varšavskoj Legiji.

"Nogomet nisu samo utakmice, golovi, trofeji, radost ili tuga. To su ljudi i prijateljstva koja će ostati godinama. Svi će pronaći Eiffelov toranj u Parizu, ali ne i ovog gospodina, Danijela Ljuboju", objavio je Poljak na Instagramu opis uz zajedničku fotografiju sa nekadašnjim igračem PSG-a.

Prema posljednjim informacijama, Ljuboja od 2018. godine radi u jednoj menadžerskoj agenciji i odgovoran je za uspostavljanje kontakata s klubovima širom Evrope te pronalaženje talentovanih igrača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

antikomunist
Ovaj misli da ce opet rat izgleda, pa se na vrijeme pripremio kao i njegovi preci 92-e, 42-e, 18-e....
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi