Pranjić čeka UEFA Profi licencu, ali bez problema za Slobodu

U nedjelju u Tuzlu dolazi Sarajevo

Pranjić čeka UEFA Profi licencu, ali bez problema za Slobodu

E. Škorić

Jedan od najzanimljivijih duela bit će odigran u nedjelju u Tuzli na stadionu Tušanj, gdje će Sloboda ugostiti FK Sarajevo.

Tuzlaci s novim trenerom žele osvojiti bodove vrijedne opstanka, a bodove trebaju i gosti iz Sarajeva, zbog čega bismo mogli očekivati jednu jako interesantnu i veoma borbenu i napetu utakmicu.

Novi šef stručnog štaba FK Sloboda, Danijel Pranjić, službeno će debitovati na klupi tuzlanskog kluba u nedjelju.

Naime, Sloboda na Tušnju dočekuje Sarajevo, a zanimljivo je da se kao šef struke službeno neće voditi nekadašnji hrvatski reprezentativac, nego njegov pomoćnik Sabit Šljivo.

O čemu se radi? Pranjić je odmah po završetku igračke karijere krenuo sa školovanjem za trenera pri Nogometnom savezu Hrvatske. Uspješno je položio program za B i A UEFA licencu i upisao je program za UEFA profi licencu.

No, još uvijek je da tako kažemo u treberskim klupama a po propisima samo trener sa Profi licencom može biti službeno prijavljen kao šef struke. Ali, ovi podaci neće praviti problem Slobodi jer Pranjićev saradnik Šljivo posjeduje Profi licencu pa do Pranjićeve diplome će se u službenim spisima FS BiH on voditi kao glavni trener.

Oglasi

Recimo još da to nije prvi slučaj, odnosno bilo ih je u prošlosti, a najsvježiji primjer je onaj iz Konjica odnosno Igmana u kojem se do dolaska Husrefa Musemića u službenim spisima kao glavni trener vodio Dino Đurbuzović,a u stvarnosti je to bio Adnan Elezović.

Danijel Pranjić prije nekoliko dana je zvanično predstavljen kao novi trener FK Sloboda Tuzla. Hrvatski stručnjak imat će težak zadatak da Tuzlake ostavi u društvu najboljih bh. timova i sudeći prema njegovim riječima, na to je itekako spreman.

"Prvi cilj je ostanak u ligi. To je ono što moramo napraviti i uvjeren sam da hoćemo, a poslije toga je plan i program da Slobodu vratimo na ono mjesto gdje treba da bude", rekao je Pranjić i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prošao sam svega i svačega u fudbalu gdje jezik samo jedan - ono što radimo na terenu. Da ste me pitali prije pet - šest godina hoću li se baviti trenerskim poslom, rekao bih vam da ste ludi jer znamo koliko je to stresno".

Podsjetimo, Pranjić je na klupi Slobode naslijedio Adnana Jahića koji je otišao nakon pobjede nad Leotarom.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senad035
Idemo Sloboda po pobjedu, sretno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi