Pokrenut postupak protiv FK Sloboda pred CAS-om: Veliki problem se javio za Tuzlake

Sindikat želi dokazati da su prekršena pravila

Pokrenut postupak protiv FK Sloboda pred CAS-om: Veliki problem se javio za Tuzlake

S. Mlaćo
FK Sloboda u velikim je problemima ove sezone. Tuzlaci su veći dio sezone igrali domaće utakmice u Banovićima zbog radova na terenu Tušnja, a ujedno vode bitku za opstanak u premijerligaškom društvu.

U nedjelju igraju važan meč  protiv FK Sarajevo na svom stadionu i moraju tražiti nove bodove, a zvanični debi će upisati novi šef struke Danijel Pranjić.

Nisu to jedini problemi Tuzlaka, s obzirom da je Sindikat profesionalnih fudbalera BiH jutros naveo da je pokrenuo postupak protiv ovog kluba pred Međunarodnim sudom za arbitražu (CAS).

Radi se o predmetu golmana Irfana Fejzića protiv FK Sloboda. Fejzić je bio član Tuzlaka, a kasnije je tužio klub. Sada posao trenera golmana obavlja u inostranstvu.

Fejzić je imao ugovorni odnos u sklopu kojeg je dio mjesečnih prmanja dobijao putem Omladinske škole Slobode.

Klub iz Tuzle nije izvršio svoje obaveze prema nogometašu, a nakon postupka kroz kantonalne i državne komisije, situacija se nije promijenila.

Oglasi

“Jasno je, da je komisija FSTK u cijelosti pod uticajem FK Sloboda, s obzirom na to da je trenutni Predsjednik “Slobode”, Elmir Šečerbegović, ujedno i Predjsednik FSTK. U rad FSTK uključeni su i bivši uposlenici kluba, što svakako ne ide u prilog igračima i trenerima, kada pokreću postupke u tom savezu.

U takvom sistemu, nema pravednih niti ispravnih odluka“, naveli su iz Sindikata profesionalnih fudbalera naše zemlje.

Sindikat ističe da je Omladinska škola Slobode pravni subjekat i vjeruju da će na CAS-u dokazati ispravnost zahtjeva igrača.

Kritikovali su i Prvostepenu komisiju NS TK te naveli da ista već dugo ne slijedi pravila NS BiH.

Fejzić je u igračkoj karijeri bio i član Željezničara, Olimpika, Rudar Kaknja, Zvijezde Gradačac... Trenutno svoj posao trener golmana obavlja u Kuvajtu, tačnije ekipi Al Jahr SC.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Dobio sam ponudu da radim u Akademiji tog kluba. Ovo je moj prvi inozemni angažman kao trenera i smatram da sam dolaskom u Kuvajt napravio progresiju u svojoj trenerskoj karijeri. Kao igrač volio sam izazove, to je izgledalo ostalo u meni i kao treneru“, kazao je Fejzić za SportSport.ba po odlasku u Kuvajt krajem prošle godine.

Očekuje se već danas i reakcija FK Sloboda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Sloboda je klub koji treba ugasiti. Troše gradski budžet nizašta. Tuzla city je budućnost Tušnja. Sarajevo će izbaciti Slobodanku za sva vremena.
1 5
iznogood
Kada treba isplatiti ugovorenu obavezu igracu onda su svi protiv vas, hoce da vas izbace iz lige. Platite klosari, nemojte traziti krivce u drugima.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti