Danijele, nema smisla!

Revijalni meč važniji od nacionalnog dresa

Danijele, nema smisla!

O. Lekić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Stuttgartu u prvom susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo poražena od Njemačke (36:24), te je na taj način i prije revanša izgubila sve izglede za plasman na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Poraz boli, što je i sasvim normalno. Istina, Njemačka je u ovom trenutku bolja od našeg nacionalnog tima, ali na neke druge stvari se moramo osvrnuti.

Ne, u ovom trenutku ne radi se o analizi igre naših reprezentativaca, nego o nekim drugim dešavanjima vezanim za našu reprezentaciju, odnosu pojedinih sportaša prema nacionalno dresu.

O čemu se radi? Bosna i Hercegovina trenutno ima jednog od najboljih svjetskih golmana, Danijela Šarića, koji već godinama sa dosta uspjeha brani u velikoj Barceloni.

Da li bi nam u Stuttgartu pomogao Šarić? U ovom trenutku je to teško reći, odbrana rukometnih Zmajeva nije bila na nivou, tako da su Enid Tahirović i Nebojša Grahovac bili kao na streljani. Najvjerovatnije bi rezultat bio isti da je i Šarić stajao na našem golu, ali neka i nije i ne treba nam više nikad.

Zašto nam ne treba Šarić? Jednostavno je, za njega bh. dres nije svet, što je pokazao i svojim nedolaskom na okupljanje uoči duela sa Njemačkom. Objasnio je golman Barcelone u službenom saopštenju da ima privatnih obaveza. Povjerovala je bh. javnost, ali dok su naši reprezentativci u Stuttgartu igrali sa Njemačkom, Šarić se pripremao za revijalni susret u Španiji u kojem su igrači iz Asobal lige igrali protiv B selekcije Španije.

Njegovo pravo, ali ako su to privatne obaveze zbog kojih se odbija doći na pripreme pred duele baraža, onda aferim Danijele. Želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, ali nema smisla da nas zavlačiš, kako nas, tako i svoje kolege iz reprezentacije.

Reprezentacije je bilo i prije, a biće i nakon Danijela Šarića i ne samo njega. Pojedinac nikad nije bio, niti smije biti iznad nacionalnog dresa, pa bez obzira o kome se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.